Aurore

WONDER VAN...

Ze worden ook wel 'Man Made Diamonds' genoemd en precies dat is het grote verschil tussen een laboratorium diamant en een natuurlijke diamant; de één een wonder der natuur, het ander een wonder van de menselijke intelligentie. Fysiek, chemisch en optisch zijn beide diamanten exact aan elkaar gelijk. Het is onmogelijk om het verschil te zien tussen een natuurlijke en een lab-grown diamant, met het blote oog, de loep noch de microscoop. Vanuit ecologisch en ethisch oogpunt heeft de lab diamant echter een grote meerwaarde. Samen met onze partners werken wij zo aan het creëren van verantwoorde juwelen.

Net als bij natuurlijke diamanten is er veel kwaliteitsverschil tussen verschillende lab diamanten en zijn er vele facetten die ze laten schitteren. Zo zijn de 4 C's een belangrijke graadmeter in het bepalen van de kwaliteit van de diamant. Deze worden getoetst door erkende geologische instellingen als IGI. Voor onze collectie selecteren wij enkel hoogstaande diamanten met een minimale kwaliteit van GH/SI. Bovendien worden onze diamanten sieraden standaard geleverd met een juweelcertificaat en bevatten onze diamanten een speciale laserkeuring op de rondist. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze juwelen blijven waarborgen.

A BEAUTIFUL CHOICE

Sieraden die niet alleen schitteren van buiten, maar ook van binnenuit.
Werken met duurzame materialen is voor ons altijd de basis. Aurore is dan ook het eerste Nederlandse sieradenmerk dat uitsluitend voor 18 karaat gerecycled goud en lab grown diamanten kiest.

Een nieuwe generatie sieraden.

DE KLEUR VAN GOUD

De sieraden van Aurore worden gemaakt van 18 karaat goud, maar wat betekent dat precies? Goud in zijn pure vorm is 24 karaat goud. Het gebruik hiervan is echter beperkt, omdat het pure goud zacht van aard is en zodoende tijdens het dragen te snel zal beschadigen. Er worden daarom andere metalen, zoals palladium en koper, toegevoegd aan het pure goud en er ontstaat een zogenaamde legering. Het is hierdoor ook mogelijk om goud met een andere kleur te creëren. Het gehalte van het goud in zo'n legering wordt aangegeven in karaat in 24 delen. 24 karaat is dus 100% puur goud, 18 karaat is 75% goud en 14 karaat 58,5%. In Nederland worden sieraden standaard gemaakt van 14 karaat goud. De sieraden van Aurore zijn gemaakt van 18 karaat goud een hoger goudgehalte met een luxere en warmere uitstraling.

DE BEROEMDE 4 C'S

Cut
De 'cut' vertelt ons hoe de facetten in een diamant geslepen zijn. Een belangrijke graadmeter, want een slecht geslepen steen toont weinig leven, is donker en schittert niet.

Carat
Waarschijnlijk de meest bekende van de vier, maar zeker niet belangrijker dan de andere drie. Het aantal caraat toont ons het diamantgewicht, maar voor een mooie diamant is groot zeker niet altijd beter.

Clarity
Clarity zegt iets over de helderheid van een diamant en de eventuele aanwezigheid van insluitsels. Het aantal imperfecties, hun positie en grootte bepalen uiteindelijk de graad. Over het algemeen geldt: Hoe minder insluitsels, hoe zeldzamer en kostbaarder de diamant.

Colour
Op een schaal van D tot Z wordt de kleur, of beter gezegd het ontbreken hiervan, aangegeven. Hierbij is een witte steen D het meest zeldzaam.